Speciaal voor beginners die nog geen ervaring hebben maar die vakkundige basistechnieken willen leren, om verder door te kunnen groeien tot de beste wrappers in de industrie.
Het monteren en wrappen van grote vlakken met zelfklevende folie lijkt makkelijk. Althans, op Youtube en social media. Maar is het zo eenvoudig? Hoe is het eindresultaat ná 2 weken?
Laat je nooit misleiden door deze prachtige filmpjes en foto’s.
De kans op problemen zoals loslaten, luchtbellen, omkrullen bij de randen en overstrekking is groter dan je misschien zou denken. Dit komt omdat er meerdere factoren meespelen waardoor deze problemen kunnen ontstaan.
Zo kunnen substraten (het oppervlak; autolak bijvoorbeeld) allemaal een andere oppervlaktespanning hebben en dus anders aanvoelen bij het monteren van wrapfolies. Sommige autolakken plakken dan erg hard en andere juist helemaal niet. En weer anderen hebben een kunststof ondergrond waardoor zelfklevende folies na enige tijd worden afgestoten.
Ook zit er verschil in zowel de belijmingen als de folies van verschillende folie-merken en foliesoorten. Elke lijm- en foliesoort heeft een andere toepassing en kan dus een andere verwerking nodig hebben.
En wat denk je van het reinigen, ontvetten en montageklaar maken voor het voertuig? 50% van de problemen zijn hier aan te wijten.
Dan hebben we nog de afwerking. Wanneer dit niet volgens de juiste methode gedaan wordt, zal je er onherroepelijk een boze of ontevreden klant aan over houden. Kortom, voldoende stof tot nadenken.
Vraag jezelf dus af: heb ik voldoende basiskennis voor een perfecte montage? Weet ik alle bovengenoemde problemen te voorkomen?
Omega-Skinz fabriek (Grafityp), België
Maximaal aantal personen: 6
1 dag 9:00 - 16:30
Lunch, drankjes + startpakket gereedschap
THEORIEVAKKEN
PRAKTIJKVAKKEN